Advertisement 300 X 250

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Ne oluyor bu Kürt gençlerine?


Youtube jacker indirmek için tıklayınız.. --Youtube videoları sorunsuz izlemek için,lütfen indiriniz

++

Bir iki gündür Kürt gençlerinin amatör anlamdaki hiphop ve rap müzik ilgilerine dair Youtube'de bakınıyordum..serhado,dezz deniz,azad,ari & sipan feat,ceza,sagopa kajmer vs. gibi isimlerden pek bir etkilenen gençlerimiz malesef kürtçe hiphopa kayamıyor yada rape ilgi duyamıyor.Türkçe "eksik etek" tadındaki şarkılar fazlasıyla onları cezb ediyor.Yerel şive ile oo yeahh, kam onn deyip "I love you bitch" nakaratları özellikle doğulu gençlerimizin çalışmalarında özentinin ayyukasında gidip geliyor..

Daha dilsel olarak kendini ifade etme zaten genel bir yaramız ama yeni yetişen nesilde özellikle ellerin kasıklar arasına veya parmakların iki kalkıp iki inmesinden sonra gelişen şekilciliğin,ortamlar arası kabul gören "kendini en iyi ifade şekli" olarakta algılanmasının suçunu kimde aramak gerek bilmiyorum..

Mesela yukardaki video benim için biraz ibret verici.Samanyolu yada kanal7 ağzından söylersem "sayın seyirciler şimdi size ibret verici bir görüntü sunacaz.Allah'ın varlığını ....." blaa blaaa.....İbret vericiliği falan yok,sadece benim için öyle.İzlerken üzüldüm gerçekten..Orada çakkidi çakkidi eşliğinde oynayan deli dumrul takla atan o şapkalı yada sağ eline işkence çektiren maykıl ceksin tarzındaki manyak kardeşime de değil...hemen arkalarında duran özellikle bir kadına ve tezek kokusunun daha çekildiği belli olan bu yerdeki diğer abilerin izlemelerindeki tuhaflık..Çocuklar şimdi "biz mukkemel oynuyoruz,bizi seyrediyor bunlarda" diyebilir..Köyde takla atan bir çocuğun popularitesi de fazladır,bunuda iyi biliyorum..Ama o çocuklar ne düşünüyor ? Sahiden ne ediyorlar..Derdimi bir de şöyle anlatayım.Lütfen 20 saniyede dikkat edin sol tarafan küçük bir çocuk geliyor yalpana yalpana ve 28.saniyeye doğru kendiside hareketler,break dance tarzı figürler yapıyor..Bu çocuk yarın halayı öğrenmesi içinde baskı görecek yada bu tarzda devam edecek birbirine karıştırıp şorbe ve böyle sürüp gidecek.Ne o kendisi böyle düzgün edecek ne de karşıdaki onu anlayacak..

Bir ara Cnn Türk'te bir haber çıktı.Diyarbakır gençliği değişiyor başlığı ile verilmişti.Görüntüde anıt parkı önünede rap hiphop yapan gençler var ve 50 cent eşliğinde,bilumum diğer oynak tarz karşısında oynayıp duruyorlar..İşin aslı ise şu: O oynayan çocuklar İstanbul'dan bir uçakla sadece o çekimi yapmak için getirilmişlerdi..ve haberi yapıp gittiler..

Demek yeni eğilimler sisteminde çarkları arasında yerini buluyor.Ve cazibesi,yok özgürlük kokulu teması derken destekleniyor bu tarz..Kürt coğrafyasında bu sadece bir yöntem..şimdilik başarılı gidiyor..

Doğubeyazıt tulum oyunu mesela..Bir kültür böyle katl edilir mi yaw? Allah'ın bir kulu çıkıp siz ne ediyorsunuz demiyor ki..Çakkidi veya yine candy shop eşliğinde halay çekiliyor.Kabul edilmiş ve benimsetilmiş..Halay gitmiş yerine disco tarzı bir garip şey gelimiş,yarış başlamış..Kafam allak bullak!

İsterim ki icraatlarını kürtçe olarak yapsın gençler,ve profesyonelliğe doğru gitsinler,çok zor mesele değil..Biri çıkıp sana ne yaw? bırak etsinler,yapsınlar gibisinden Adam Smith'ın liberal ekonomi anlayışını hatırlatsın hele,yemin ederim bu konuda beni Erdoğan'ın one minute modu ile bulurlar karşılarında..

Aşağıda bir iki örnek daha vereyim..





++






Peki Peşmergenin break dance ne demeli? Ohh noo !!