Advertisement 300 X 250

20 Ağustos 2009 Perşembe

Beyaz Toros

Faili meçhul cinayetlerin en büyük tanığıdır. Vakti zamanında muş’a gitmiştim. gittiğim gün bulanık ilçesi kaynıyor..küçük sehpalar, üstünde semaverler ve küçük iskemlelere oturan insanlar fısıldaşıyor. x- iyi adamdı. y- herkese yardımcı olurdu. z- 3 çocuğu vardı. t-…. k-.. diye giden fısıltılar çalınıyor kulağıma…
soruşturdum nedir ne değildir diye…tarım kredi kooperatifinde çalışan bir adamdan bahsettiler. üç gündür kayıp olduğu, en son yol altlarında su geçişlerini sağlayan çemberlerden birisinin içinde bulunduğunu söylediler. çiftçi amcanın birisi tarlasında çalışırken inanılmaz bir ceset kokusunun yayıldığını farketmiş. “her halde hayvan ölmüş, onun leşidir” diyerek cesede yaklaşmış ve kokanın hayvan değil “insan” olduğunu görmüş. en son evden çıkarken bir yere bal almaya gittiğini söylemiş öldürülen adam…daha sonra haber alınamamış kendisinden..
“görgü tanığı yok muydu?” diye sordum içlerinden birisine.
şunu söyledi
- beyaz bir toros görülmüş terkedilmiş bir arazide. bir çoban görmüş, siyah t-shirt giyen adamlar çobanı tehdit etmişler, bizden birisini şikayet edersen öldürürüz seni demişler.
bunu duyunca aklıma abdulkadir aygan geldi niyeyse..çünkü o da hep o beyaz toros’tan bahsediyordu…
sonuçsuz kalacağını bildiğim için hiç bir şey diyemedim. tıpkı semaverden bardaklara doldurdukları çaylarını yudumlayan ilçe sakinleri gibi..

Hiç yorum yok: